حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

امتیازات طبقاتی از دوران برده داری هم شدیدتر است


'چارلز بارون' نامزد سابق کرسی شهرداری نیویورک به این اعتقاد است که امتیازات طبقاتی در آمریکا حتی از دوران برده داری هم شدیدتر است و عدم تساوی میان اقشار مختلف بیداد می کند.

وی که در سال 2005 رو در روی 'مایکل بلومبرگ' میلیاردر یهودی آمریکایی برای کسب کرسی شهرداری نیویورک ایستاد و در نهایت به نفع یک نامزد سیاهپوست دیگر کنار کشید، به خبرنگار ایرنا در نیویورک گفت: عدم تساوی میان سیاه و سفید به عنوان یک پدیده ریشه دار فرهنگی یکی از نمودهای نظام تبعیض و برتری طلبی است.


رییس بخش 42 شورای شهر نیویورک افزود: در نتیجه وقتی در چنین نظامی حتی سفید پوستان در مقابل سفید پوستان قادر به اعاده حقوق خود نباشند، در مورد حقوق سیاهپوستان چه امیدی می توان داشت.
بارون گفت: مساله تبعیض نژادی در آمریکا عارضه ای نیست که با حضور یک سیاهپوست در کاخ سفید از میان برود و در واقع همان سیاهپوست هم به تدریج قربانی سیطره هولناک این تفکر برتری طلبی می شود. همانگونه که چگونه باراک اوباما در فاصله دو سال، به بازیچه دست سفید پوستان و اربابان سیاست در این کشور بدل شد...

وی افزود: به عبارتی در سال های گذشته نه تنها بهبودی در این پدیده فرهنگی رخ نداد، بلکه زخم های تازه تری هم بر دل و جان کسانی که با حمایت از اوباما به تحول و تغییر در نظام فرهنگی کشور دل بسته بودند، افزوده شده است.
رییس بخش 42 شورای شهر نیویورک گفت: یکی از این زخم ها زخم ناامیدی است؛ ناامیدی ناشی از پی بردن به این حقیقت که حتی ورود یک سیاهپوست هم به کاخ سفید نمی تواند، بساط تبعیض در این کشور را برچیند.
بارون افزود: تبعیض نژادی و نژاد پرستی در آمریکا به رنگ پوست محدود نمی شود و در خصلت برتری طلبی گروهی ریشه دارد که سال ها پیش از سرزمین های اروپایی به این سرزمین کوچ کرده اند و حالا خود را اربابان بلامنازع آمریکایی ها و این کشور را نیز ملک خودشان می دانند.
وی افزود: در حقیقت مساله نژاد و نژاد پرستی در این کشور عمق و پیچیدگی بیشتری از هر نقطه دیگر دنیا دارد و نژاد پرستی فقط واکنشی به رنگ پوست افراد نیست، چرا که نژاد پرستی در خصوصیت دیگری ریشه دارد و آن خصلت برتری طلبی است و اثرات این خصلت در همه شئون اجتماعی این کشور دیده می شود.
این مقام سیاهپوست آمریکایی گفت: با این تفاوت که سیستم به گونه ای طراحی شده که شما در ظاهر که نگاه می کنید، در این کشور طبقه ای بنا بر تعاریف کلاسیک وجود ندارد، اما در عمق که نگاه کنید، امتیازات طبقاتی بیداد می کند.

منبع: ایرنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد