«واشنگتن پست» نوشت: نحوی برخورد با مجاهدین خلق به عنوان یک «فشارسنج» در نظر گرفته میشود؛ این که آیا آمریکا نفوذ بیشتری بر دولت عراق به سرپرستی نخست وزیر مالکی دارد، یا ایران.
این روزنامۀ آمریکایی روز پنجشنبه خبر کنفرانس مطبوعاتی دو عضو گروهک تروریستی منافقین را منتشر کرده، نوشت: ایالات متحده که از این گروه [منافقین] دربارۀ برنامۀ هستهای ایران اطلاعات کسب میکند، و در حال بازنگری نام این سازمان به عنوان «سازمانی تروریستی» است، از دولت عراق خواست تا از آنها محافظت کند. دولت ایران مایل است عراق آنها را اخراج نماید.
همزمانی حادثۀ اشرف و حضور گیتس در عراق
«واشنگتن پست» نوشت این حادثه همزمان با سفر «رابرت گیتس» وزیر دفاع آمریکا به عراق رخ میدهد. دو سال قبل هم همزمان با حضور گیتس در عراق حادثۀ مشابهی روی داد...
گیتس که به شمال عراق سفر کرده، مقامات آمریکایی از نزدیک در حال بررسی گزارشهای این درگیری هستند و در مورد گزارشهای موارد مرگ بسیار نگراناند.
احتمالاً گیتس امسال از وزارت خلع میشود و شاید این آخرین سفر او به عراق به عنوان وزیر دفاع آمریکا باشد.
عراق: قانوناً نمیتوانیم پناهگاه تروریستها باشیم
«علی الدباغ» سخنگوی دولت عراق، بعد از ظهر جمعه گفت اوضاع آرام است و ساکنان اشرف وادار به ترک عراق نشدند. با وجود این، او افزود قانون عراق به جکومت اجازه نمیدهد تا به گروههای تروریستی پناه دهد.
این روزنامۀ آمریکایی ادامه داد: توافقی در مورد جزئیات حادثه وجود ندارد، نیروهای امنیتی عراق اظهار کردند که پس از آنکه اعضای گروهک تروریستی منافقین به سوی سربازان سنگپرانی کردند، 3 نفر کشته شدند و سخنگوی کمپ مدعی است دستِکم 31 نفر در حملۀ نیروهای عراقی کشته شدهاند.
روزنامۀ «واشنگتن پست» گزارش داد نیروهای امنیتی عراق با بلدوزر و خودروهای نظامی وارد کمپ اشرف شدند.
بنا بر اظهارات سخنگوی کمپ و یک مقام عراقی که خواسته نامش فاش نشود، سحرگاه جمعه 2 هزار سرباز عراقی با خودروهای نظامی، کامیون و بلدوزر به فنس گردآگرد اردوگاه حمله میکنند.