حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

بررسی وضعیت کودکان و نوجوانان در اروپا

بر اساس اعلام کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد، 60 درصد از والدین یونانی، کودکان خود را تنبیه‌‌بدنی می‌کنند؛ اگرچه تنبیه بدنی در مدارس به صورت قانونی منع شده است ولی در خانواده منع نشده است.

کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد در نخستین گزارش ادواری خود درباره عملکرد دولت یونان در خصوص وضعیت کودکان در این کشور، طی جلسات 753 تا 754 مورخ 16 ژانویه 2002 ضمن بررسی موضوع، نگرانی‌های خود را نسبت به وضعیت حقوق کودک در یونان به شرح زیر ابراز کرده است.

کمیته نگرانی خود را در مورد بعضی از جنبه‌های قوانین داخلی که هنوز با اصول و مفاد کنوانسیون سازگار نشده است و نیاز به اصلاح اجرای قانون موجود دارد، ابراز کرده است.

با وجود حضور بسیاری از وزارتخانه‌ها در اجرای کنوانسیون، کمیته نگرانی خود را در خصوص فقدان ساختار یا هیئت مشخص برای هماهنگی اجرای کنوانسیون در سطح ملی و از طریق فرآیند غیرمتمرکز، در سطح منطقه‌ای و وجود اختلافات اساسی در مناطق شهری و روستایی با توجه به اجرای کنوانسیون اعلام کرده است.

این کمیته نگرانی خود را در مورد عدم پیشرفت دولت مذکور در مرکزیت یافتن خدمات بهداشت و متمرکز باقی ماندن بسیاری از خدمات اصلی نسبت به اجرای کنوانسیون در شهرهای اصلی ابراز کرده است.

در پرتو استقرار رصدخانه ملی نسبت به حقوق کودک، وجود دفتر آمبود زمان و کمیته حقوق بشر ملی، کمیته نگرانی خود را در مورد تقسیم مبهم کار بین این هیئت‌ها که تاثیر منفی بر کنترل موثر اجرای کنوانسیون دارد، ‌ابراز کرده است.

در حالی که چندین برنامه عمل و نیز سیاست‌های متمرکز بر مسایل خاص نسبت به کودک وجود دارد، کمیته نگرانی خود را در مورد فقدان برنامه عمل جامع برای حمایت از حقوق کودکان و سیاست جامع حقوق کودک، تخصیص درصد پایین بودجه برای بهداشت و آموزش کودکان و آموزش عمومی و در مورد تخصیص درصد پایین بودجه برای بهداشت و آموزش کودکان و آموزش عمومی ابراز کرده است....

کمیته نگرانی خود را در مورد سایر سمن‌هایی که درباره حقوق بشر کار می‌کنند شامل حقوق کودکان و سمن‌های گروه‌های متمایز قومی، مذهبی، زبانی و فرهنگی در فرآیند و ارتباط با بخش جامعه سمن‌های نامناسب هستند، ابراز کرده است.

کمیته نگرانی خود را درباره آگاهی و فهم پایین از کنوانسیون در میان کودکان، حرفه‌های مرتبط با کودکان، گروه‌های متمایز قومی، مذهبی، زبانی و فرهنگی و در میان عموم ابراز کرده است همچنین کمیته نگرانی خود را در مورد اینکه کنوانسیون به زبان‌های بعضی بخش‌های مختلف جمعیت مثل زبان رومانی تبارها ترجمه نمی‌شود، ابراز کرده است.

همچنین این کمیته نگرانی خود را در خصوص تناقض در تعریف کودک بر اساس قانون مدنی موجود در یونان یعنی هر فرد زیر 18 سال، کودک محسوب می‌شود، مگر اینکه طبق قوانین کیفری سن قانونی کمتر تعیین شده باشد، اعلام کرده است.

کمیته نگرانی خود را در مورد اصول عدم تبعیض (ماده 2 کنوانسیون)، منافع کودک ماده (3) و احترام به نظرات کودکان (ماده 12) که در قانون دولت مذکور و تصمیمات قضایی و اجرایی ، سیاست‌ها و برنامه‌های مرتبط با کودکان منعکس نشده است، ابراز کرده است.

همچنین این کمیته ضمن بیان موضوع «بیگانه هراسی» و «تنفر از گفت‌وگو» که محتوای برخی مفاد قانونی در یونان است، نگرانی خود را در خصوص برخی تبعیض‌های اجتماعی و موارد بیگانه ‌هراسی در میان سایر موارد کودکان، گروه‌های متمایز قومی، مذهبی، زبانی و فرهنگی در دولت یونان، در بر نگرفتن قانون داخلی منع تبعیض در زمینه ناتوانی و معلولیت، حیات، بقاء و توسعه اعلام کرده است.

کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد در خصوص نسبت بالای تصادفات مخصوصاً تصادفات جاده‌ای و حوادث مربوط به مسموم شدن کودکان در این کشور، آموزش خیلی ضعیف و آمار بهداشت مربوط به کودکان جوامع رومانی تبار، نگرانی خود را اعلام کرده است.

این کمیته نگرانی خود را در مورد نظرات کودکان که به طور نامناسب در متن تصمیمات اجرایی و قضایی و در متن روند‌های حفاظت از کودکان در پی جدایی والدین و تصمیم در مورد زمان تحت سرپرستی گرفتن کودک در یک مؤسسه دولتی و سایر اشکال مراقبت و همچنین در خصوص پارلمان جوانان و تعداد کثیری از نظرات کودکان در دولت یونان که بیان نمی‌شود، ابراز کرده است.

کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد نگرانی خود را نسبت به حق بعضی کودکان، به ویژه کودکانی که عضو برخی گروه‌های متمایز قومی، مذهبی، زبانی، فرهنگی، نظیر رومانی تبارها هستند، ثبت ولادت آنها در نتیجه فقدان اطلاعات آنها در رویه ثبت ولادت و فقدان نمایندگی‌ها، حقوق قانونی برای گروه‌های جمعیتی ویژه و فقدان خدمات غیرمتمرکز و ناکافی در مورد آنها صورت نگرفته است و افرادی که به زبان غیریونانی صحبت می‌کنند شامل پناهجویان متقاضی پناهندگی در ثبت‌نام برای کودکانشان به زبان بومی خویش مشکلات دارند، ابراز کرده است.

60 درصد از والدین یونانی کودکان خود را تنبیه می‌کنند

بر اساس اعلام این کمیته، همانطوری که در گزارش دولت یونان اعلام شده است، در حدود 60 درصد از والدین کودکان خود را تنبیه‌‌بدنی می‌کنند؛ اگرچه تنبیه بدنی در مدارس به صورت قانونی منع شده است، ولی در خانواده منع نشده است.

کمیته حقوق کودک نگرانی خود را در مورد گزارش‌های فشارهای اجتماعی و اجرایی که بر کودکان از طرف اقلیت‌های مذهبی اعمال می‌شود از جمله اینکه در مدرک فارغ‌التحصیلی دبیرستان درج می‌شود که دانش‌آموزان مذهب ارتودکس یونانی را تمرین نمی‌کنند، ابراز کرده است.

کمیته نگرانی خود را در مورد کودکان و خانواده‌هایشان که قادر به خواندن و نوشتن و صحبت کردن به زبان یونانی نیستند و کودکان جدا از بعضی مناطق دولت یونان و از بعضی گروه‌های فرهنگی، زبانی، مذهبی و قومی خاص که همیشه دسترسی مناسب به اطلاعات ندارند راجع به رفاه یا کمک قانونی و اطلاعاتی که ماهیت چند فرهنگی این دولت را منعکس می‌کند همچنین در مورد اطلاعات مخرب از طریق اینترنت که کودکان راحت به آن دسترسی دارند، ابراز کرده است.

کمیته حقوق کودک در حالی که بسیاری از فعالیت‌های مؤسسه بهداشت کودک را در زمینه بهره‌کشی از کودک و بی‌توجهی به او و دادخواست جدید برای ایجاد «ناظر قانونی» برای قربانی کودک اعلام کرده است و در خصوص فقدان اطلاعات درباره میزان بروز بهره‌کشی و بی‌توجهی نسبت به کودک، سوءاستفاده جنسی، روانی، جسمی متداول در خانواده و در متن آسایشگاه‌ها و اینکه منابع اجتماعی، دارویی و سایر خدمات ارایه شده از سوی دولت یونان بتواند پاسخگوی سوءاستفاده‌های به عمل آمده از کودکان باشد و غفلت به عمل آمده محدود به شهروندان آتن و حتی در مورد شهروندان مذکور، خدمات ارایه شده ناکافی بوده است، نگرانی خود را اعلام کرده است.

این کمیته نگرانی خود را در خصوص مفاد مراقبت‌های جایگزین برای کودکان مثل آسایشگاه و پرورشگاه‌ها که به دلیل ناکافی بودن سرمایه و کارمندان، نامناسب است همچنین فقدان هماهنگی مؤثر و منظم بین خدمات رفاهی و دادگاه‌ها، «جوامع حمایت از جوانان» برای تکمیل اختیاراتشان به طور مؤثر سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و کودکان بعضی گروه‌ها مثل مهاجران غیرقانونی و رومانی تبارها مخصوصا حمایت محدودی از حقوقشان در متن ساز و کار مراقبت اجتماعی دریافت می‌کنند، ابراز داشته است.

کمیته نگرانی خود را نسبت به ناکافی بودن اطلاعات دولت یونان درباره عاملان اصلی بهداشت ملی، ضعف در ساختار موجود و مشکلات خانواده‌های بیمه نشده که محدود به تحقق حقوق کودکان نسبت به مراقبت بهداشتی می‌شوند و کمبود پرستار و کارگران اجتماعی و نیاز به بهبود کیفیت خدمات دندانپزشکی در گزارش این دولت اعلام شده است؛ کودکان خانواده‌هایی که تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار نگرفته‌اند دسترسی به مراقبت‌‌های بهداشتی ندارند، کودکان گروه‌های خاص مثل گروه‌های مهاجر و رومانی تبار، به ویژه دسترسی ضعیف به مراقبت‌های بهداشتی دارند که منجر به نگرانی‌های فزاینده بهداشتی می‌شود و آمار بالای کودکان سیگاری و الکلی اعلام شده است.

این کمیته نگرانی خود را در خصوص «فقدان اطلاعات به روز شده درباره کودکان معلول»، «کودکان معلول که با تبعیض روبرو می‌شوند» و «نبود افراد ماهر برای ارایه حمایت آموزشی و بهداشتی نسبت به کودکان معلول» اعلام کرده است.

کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد نگرانی خود را در خصوص بسته شدن بسیاری از مدارس روستایی، در نتیجه محدود کردن دستیابی کودکان جوامع روستایی به آموزش، گزارشات بیگانه هراسی در میان معلمان و دانش‌آموزان، درصد بالای ترک تحصیلی و نسبت افت بسیار زیاد در میان کودکان رومانی تبار و روستایی، مشکلات دستیابی موفق برای بعضی گروه‌های کودکان مثل کودکان پناهجو و متقاضی پناهندگی که مشکلات ثبت نام برای مدارس و تعیین گواهی آموزشی دارند، ابراز داشت.

همچنین این کمیته نسبت به کیفیت پایین آموزش در بسیاری از مدارس که به زبان‌هایی به غیر از یونانی تدریس می‌شود و استفاده از کتاب‌های قدیمی و مدت‌زمان طولانی شروع ترم، میزان بالای بیسوادی در میان کودکان رومانی، نسبت پایین کودکان گروه‌های خاص فرهنگی، زبانی، مذهبی، قومی که به دبیرستان می‌پیوندند و بعضی کودکان به ویژه از این گروه‌ها که در مدرسه تنها به عنوان حسابرس و نه برای دستیابی به مدرک دانشگاهی به خاطر مطالعاتشان پذیرفته می‌شوند و فقدان فضای کافی برای مدارس به ویژه در شهرها اعلام داشته است.

کمیته نگرانی خود را نسبت به کودکانی که در معرض دود حشیش و استشمام بنزین و چسب (به عنوان مواد اعتیاد‌آور) هستند، خدمات توانبخشی معتادین که در آتن زندگی می‌کنند و استثمار جنسی و قاچاق و هرزه‌نگاری کودک اعلام کرده است.

همچنین این کمیته نگرانی خود را در خصوص گزارشات استثمار جنسی کودکان، گزارشات کودکان قاچاق شده که گاهی سراسر این کشور را شامل می‌شود، فقدان آمار رسمی موجود درباره استثمار و قاچاق کودکان، عدم حمایت تحت شرایط قانون هرزه‌‌نگاری کودکان و نظام دادرسی نوجوانان اعلام کرده است/فارس

نظرات 1 + ارسال نظر
هزار راه نرفته....... پنج‌شنبه 25 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 09:01 ب.ظ http://opb.blogfa.com

عالی بود.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد