حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

طرح پادشاه بحرین برای گفت‌وگو "نیرنگی " بیش نیست

یکی از اعضای برجسته مرکز حقوق بشر بحرین گفت که طرح پادشاه بحرین برای گفت‌وگو تنها برای مصرف رسانه‌ها بوده و از دیدگاه مخالفان، نیرنگی برای ادامه سیاست‌های کشتار و تجاوز به مردم است.

"عباس العمران " عضو مرکز حقوق بشر بحرین در گفت‌وگو با  فارس درباره طرح پادشاه بحرین برای گفت‌وگو،‌که از روز شنبه آغاز خواهد شد، گفت: گفت‌وگویی که پادشاه بحرین آن را مطرح کرده است از دیدگاه مخالفان خاندان آل‌خلیفه و همچنین از دیدگاه بسیاری از گروه‌های حقوق بشری، نیرنگی بیش نبوده و نمی‌توان بر آن نام "گفت‌وگو " گذاشت. رژیم آل‌خلیفه هیچگونه مقدمه‌ای را برای انجام این گفت‌وگوها فراهم نکرده است.

*انقلاب مردم بحرین علیه فساد خاندان آل‌خلیفه است

وی در ادامه گفت: کسی که پیشنهاد این گفت‌وگوها را مطرح کرد، خود تیر خلاص را بر این گفت‌وگوها شلیک کرد. این پیشنهاد ناقص است و در این گفت‌وگوها کسانی مشارکت دارند که در مناقشات و رویدادهای چند ماه پیش طرف مقابل خاندان آل‌خلیفه نبودند. در حال حاضر نزاع سیاسی و امنیتی میان ملت بحرین و خاندان آل‌خلیفه وجود دارد که سال‌ها است بر بحرین حکمرانی می‌کنند. خاندان آل‌خلیفه بر سرنوشت مردم بحرین مسلط شده و بر ثروت‌، قدرت سیاسی و قدرت قضایی بحرین تسلط یافته‌اند و مردم بحرین هیچ نقشی در سرنوشت سیاسی خود در این کشور ندارند و زمانی که انقلاب مردم بحرین آغاز شد در واقع این انقلاب علیه این خاندان و فساد آنها در این کشور بوده است...


*آل‌خلیفه حتی به کودکان نیز رحم نکرد

عباس العمران در ادامه به برخی از جنایت‌های خاندان آل‌خلیفه طی چند ماه پیش اشاره کرد و گفت: به سوی تظاهرات مردم شلیک شد، افراد زیادی کشته شدند و از نیروهای اشغالگر دعوت شد تا به مردم حمله کنند و مساجد و عبادتگاه‌ها را تخریب کنند. کودکان و زنان کشته شدند و قرآن نیز به آتش کشیده شد، از برده شدن مصدومان به بیمارستان ممانعت به عمل آمد و حتی یکی از بیمارستان‌های بزرگ بحرین به پادگانی نظامی تبدیل شد که هرکه به آن منتقل می‌شد، دستگیر و به زندان‌های آل‌خلیفه منتقل می‌شد. رژیم ‌آل‌خلیفه حتی به کودکان نیز رحم نکرد و کودکان از قربانیان جنایات آل‌خلیفه بودند به گونه‌ای که کمیته حمایت از کودکان سازمان ملل از جنایاتی که آل‌خلیفه علیه کودکان مرتکب شد، انتقاد کرد. جنایت‌های آل‌خلیفه از سوی نهادهای حقوق بشری نیز به ثبت رسیده است، و حتی برخی از اقدامات خاندان آل‌خلیفه به عنوان جنایت علیه بشریت معرفی شده است.

*در حوادث بحرین معیارهای دوگانه غرب بیش از پیش آشکار شد

این عضو برجسته مرکز حقوق بشر بحرین گفت: پس از آنکه سکوت و عدم تحرک کشورهای غربی در قبال جنایت‌های بحرین آشکار شد و معیارهای دوگانه این کشورها درباره موضوع حقوق بشر و دموکراسی بیش از پیش آشکار شد و همچنین سلاح‌های آمریکایی و انگلیسی که خاندان آل‌خلیفه برای سرکوب مردم بحرین از آنها استفاده کرد، باعث شد تا غربی‌ها بر آل‌خلیفه فشار وارد آوردند تا از تشدید بحران در این کشور جلوگیری کرده و راه‌حلی سیاسی برای خروج از بحران اتخاذ کنند. البته این پیشنهاد غربی‌ها به آل‌خلیفه فقط برای کاهش فشار انتقادها علیه این کشورها به دلیل معیارهای دوگانه آنها بوده است. به همین دلیل است که می‌بینیم آقای اوباما [رئیس جمهور آمریکا] در سخنرانی خود بر ضرورت گفت‌وگو و جلوگیری از تشدید بحران در بحرین سخن گفت و پس از این سخنرانی بود که رژیم بحرین به دستور سرور آمریکایی خود گوش فرا داده و موضوع گفت‌وگو را مطرح کرد.

*‌گفت‌وگوی مطرح شده توسط آل‌خلیفه قبل از تولد، مرده به دنیا آمده است

وی ادامه داد: فراخوان رژیم آل‌خلیفه برای گفت‌وگو، فراخوانی ناقص است. چون این گفت‌وگو بین طرف‌هایی صورت می‌گیرد که به هیچ وجه در بحران پیش آمده در بحرین نقشی نداشتند. خاندان آ‌ل‌خلیفه دلیل اصلی بحران بوجود آمده در بحرین است اما این خاندان در این گفت‌وگوها مشارکت نکرده و فقط بر آن نظارت دارد. به همین دلیل دو طرف اصلی که باید در این گفت‌وگو حضور داشته باشند، وجود ندارند. افراد آل‌خلیفه که بر بحرین حکومت می‌کنند و مسبب اصلی تجاوزها و جنایات اخیر بودند را در این گفت‌وگوها نمی‌بینیم و همچنین گروه‌های مخالف آل‌خلیفه را نیز در این گفت‌وگوها نمی‌بینیم و به همین دلیل است که معتقدیم این طرح، گفت‌وگو برای گفت‌وگو است و همانطور که پیشتر گفتم، آ‌ل‌خلیفه پیش از آنکه این گفت‌وگوها آغاز شد، تیر خلاص را به سوی آن شلیک کرد و باعث شد که این گفت‌وگوها پیش از آغاز، مرده به دنیا بیاید.

*آل‌خلیفه درصدد است بحران بحرین را بحرانی طائفه‌ای جلوه دهد

عباس العمران به اهداف خاندان آل‌خلیفه از به راه انداختن این گفت‌وگوها اشاره کرد و گفت: خاندان آل‌خلیفه با طرح موضوع گفت‌وگوها درصدد است که بحران در بحرین را به گونه‌ای به غیر از آن چیزی که هست، نشان دهد. رژیم آل‌خلیفه تلاش دارد که بگوید اختلاف‌های اجتماعی بین گروه‌ها مختلف در بحرین وجود دارد که در اختلاف طائفه‌ای بین شیعه و سنی نمایان شده است. اما واقعیت به گونه‌ای دیگر است. بحران در بحرین به دلیل تسلط افرادی خاص بر سرنوشت سیاسی مردم این کشور و محرومیت مردم از مشارکت در تعیین سرنوشت سیاسی خود است. از سوی دیگر خاندان آل‌خلیفه می‌خواهد به جهانیان بگوید که در حال حاضر گفت‌وگوهایی در بحرین در حال انجام است. این گفت‌وگوها در حالی آغاز می‌شود که جنایات آل‌خلیفه علیه مردم همانند گذشته ادامه دارد. حمله‌های شبانه به منازل و دستگیری فعالان سیاسی و ارعاب و تهدید زنان همچنان ادامه دارد. بازداشت‌شدگان همچنان به مناطق نامعلوم برده شده و تحت شکنجه قرار می‌گیرند. رهبران سیاسی و دینی همچنان در زندان به سر می‌برند و در دادگاه‌های نظامی که از سوی تمام جهانیان مردود اعلام شده، محاکمه می‌شوند. همچنین حدود یک هفته پیش احکامی علیه برخی از رهبران سیاسی بحرین صادر شد که بسیار سخت‌گیرانه بود به طوری که علیه 8 نفر از رهبران سیاسی حکم حبس ابد صادر شد. چگونه ممکن است رژیمی به دنبال انجام گفت‌وگو بوده اما در صدور احکام علیه رهبران سیاسی اینگونه رفتار می‌کند.

*تبدیل دادگاه به محلی برای شکنجه رهبران سیاسی

این فعال سیاسی بحرین به رفتارهای زننده‌ای که با این رهبران سیاسی در جریان دادگاه‌های سیاسی صورت گرفت اشاره کرد و گفت: زمانی که این رهبران سیاسی به احکام صادر شده در دادگاه نظامی اعتراض کردند و شعارهایی مبنی بر ادامه تظاهرات مسالمت‌آمیز سر دادند، به سالن مجاور دادگاه منتقل شده و در آنجا مورد ضرب‌وشتم قرار گرفتند. به طور مثال نیروهای امنیتی به صورت و دهان "عبدالهادی الخواجه " رئیس سابق مرکز حقوق بشر بحرین ضربه زدند. همچنین "حسن المشیمع " [از رهبران برجسته مخالف خاندان آل‌خلیفه] زمانی که به احکام صادره اعتراض کرد، از سوی نیروهای حاضر در دادگاه مورد ضرب‌شتم قرار گرفت و حتی در دهانش کفش فرو بردند و به وی چندین بار اهانت کردند و این واقعا شرم آور است که دادگاه، به مکانی برای تهدید و شکنجه بازداشت‌شدگان تبدیل شود. بنابراین می‌بینیم که رژیم آل‌خلیفه به دنبال برون‌رفت سیاسی برای بحرانی که در این کشور وجود دارد، نیست و همچنان بر عقیده خود مبنی بر سرکوب و استفاده از مزدوران برای سرکوب مردم استوار است.

*رویدادهای اخیر نشان از ضعف آل‌خلیفه دارد

وی در پایان گفت: مجموع رویدادهای اخیر نشان از ضعف خاندان آل‌خلیفه دارد که دیگر قادر به اداره کشور نبوده و اداره امور را به رژیم سعودی تسلیم کرده است و نسبت به فشارهای داخلی و خارجی کرنش نشان می‌دهد. آل‌‌خلیفه در فوریه گذشته نیز موضوع گفت‌وگو را مطرح کرد اما هیچ اقدامی که نشان دهد در موضوع گفت‌وگوها جدی است نشان نداد. مردم بحرین به خوبی می‌دانند تلاش‌های اخیر حاکم بحرین واقعی نبوده و تنها برای مصرف رسانه‌ها است و نیرنگی برای ادامه سیاست‌های خود در کشتار و تجاوز به مردم است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد