حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

اسلام‌ستیزی هسته اصلی گفتمان راست‌نو در اروپا

حوادث اخیر در نروژ اروپا را با بحرانی مواجه کرده که به عقیده کارشناسان در آینده به جنبشی فراگیر در سرتاسر این قاره تبدیل خواهد شد و آن رشد نژادپرستی و افراط گرایی در قاره سبز است.

همزمان با انفجارهای خونین روز گذشته در اسلو پایتخت نروژ که توسط یک فرد افراط‌گرای مسیحی انجام شد، افکار عمومی و ناظران سیاسی نسبت به رشد فزاینده تفکرات افراط گرایانه در اروپا نگران شده‌اند.

* نقطه مشترک احزاب راست گرای اروپا ضدیت با اسلام است

مسئله افراط گراها و افزایش محبوبیت‌ آنها در میان جوانان کشورهای مختلف اروپایی برای اولین بار در انتخابات سال 2002 فرانسه به شکل تهدید حس شد، جایی که ژان ماری لوپن، رئیس حزب جبهه ملی این کشور با سر دادن شعارهای افراط گرایانه توانست آرا بالایی را جذب کند.
امروز راست های افراط گرا در سرتاسر اروپا تقویت شده‌اند و حتی به آرام ترین کشورهای اروپایی که نمادهای دموکراسی غربی و رفاه لیبرالی هستند نیز سرایت کرده‌اند که از آن جمله در هلند، سوئیس و نروژ است.
شبکه الجزیره در گزارشی از افزایش محبوبیت راست های افراطی در اروپا تصریح کرد: راست ها افراط گرا در کشورهایی چون سوئیس و نروژ رشد یافته اند، کشورهایی که مدعی تساهل و تسامح در برخورد با فرهنگ‌های خارجی هستند.
این شبکه تلویزیونی در ادامه با اشاره به اینکه نقطه مشترک تمام این احزاب دشمنی با اسلام است، تاکید کرد که این گروه‌ها اسلام را خطری برای اروپا می‌دانند و تفکرات راست افراطی بیشتر در کشورهایی رشد یافته که تفکرات دینی در این مناطق کمرنگ است...


* بحران اقتصادی و بیکاری عامل رشد افراط گرایی و نژادپرستی در اروپا

الجزیره در ادامه تاکید می‌کند که حمله کردن به مهاجران یکی از اهداف اصلی راست های افراطی است، تاکید کرد که این گروه‌ها سونامی هستند که اروپا را فراگرفته اند و در اروپا دارای محبوبیت هستند.
به نظر کارشناسان رشد افراط گرایی در اروپا سه دلیل اساسی می‌تواند داشته باشد که در وهله اول؛ بحران اقتصادی فراگیر در این قاره، افزایش نرخ بیکاری در بین جوانان اروپایی و سرانجام رکود اقتصادی و سیاسی در این قاره از آن جمله‌اند.
طرفداران این گروه‌ها مهاجران به ویژه مسلمانان را عامل بیکاری در کشورهای خود می‌دانند، چراکه آنها را عامل از دست دادن فرصت‌ها شغلی خود می پندارند.


* دشمنی با اسلام راه حل سیاستمداران اروپا برای جذب آرا نژادپرستان

بنا بر گزارش الجزیره شعار اصلی سیاستمداران راست گرای افراطی اخراج مهاجران خارجی به ویژه مسلمانان است که از طریق ان آرا رای دهندگان در کشورهای اروپایی را به سمت خود جذب می‌کنند.
برای مثال در نروژ در شرایط کنونی حزب لیبرال دولت را در اختیار دارد که به سمت تجارت خارجی و عدم دخالت دولت در امور مردم تاکید دارد و دقیقا در نقطه مقابل راست های افراطی قرار دارند.
الجزیره افزود: در مقابل حزب لیبرال، حزب راست افراطی قرار دارد که 22.9 درصد از آراء انتخاباتی را در انتخابات دوره قبل بدست آورد ولی احزاب نروژی تمایل کمی برای ائتلاف با این حزب نشان دادند و این حزب نقش کمی در دولت داشت.
مثال دیگر از رشد تفکرات راست‌های افراط گرا در سوئد در همسایگی نروژ است، جایی که راست‌های افراطی در انتخابات سال 2010 توانستند 5.7درصد آرا را به دست بیاورند و این درحالی است که پیش از این چنین تفکراتی شانس زیادی برای رشد در فضای سیاسی این کشور را نداشتند.
دانمارک هم جایی بوده که راست های افراط گرا توانسته‌اند در آنجا خود را به عنوان سومین قدرت سیاسی در این کشور معرفی کنند و دولت را تحت فشار قرار داده‌اند تا شرایط سختی برای ورود افراد خارجی در این کشور وضع کنند.

* "گیرت ویلدرز " نماینده پارلمان هلند رهبر معنوی افراط گراهای اروپا

الجزیره در ادامه تصریح کرد که یاد کردن از راست افراط گرای اروپا بدون یادآوری از "گیرت ویلدرز " نماینده پارلمان هلند و رئیس حزب راست گرای تندرو(PVV) این کشور ممکن نیست.
این شبکه با اشاره به سوابق ضد اسلامی و قرآن ستیزی این نماینده افراط گرای هلندی تاکید کرد که ویلدرز به دنبال یک ائتلاف فراملی با دیگر احزاب افراط گرا در اروپا است.
همچنین ایتالیا نیز یکی دیگر از مراکز مهم افراط گراهاست جایی که فاشیسم از آنجا ظهور کرد و درحال حاضر افراط گراها مهمترین ائتلاف با دولت سیلویوبرلوسکونی نخست وزیر این کشور هستند.
این شبکه تاکید می‌کند که نژادپرستان ایتالیایی دارای تفاوتی اساسی با دیگر راست های افراطی هستند و ان سر دادن شعار دفاع و احیا مسیحیت و ادامه سروری سفید پوستان بر جهان است.

* اینترناسیونالیسم افراط‌گراهای اروپا متولد شده است

این شبکه افزود: احزاب نژاد پرست در کشورهای دیگری چون اتریش(حزب آزادی و اتحاد برای آینده اتریش)، سوئیس(اتحادیه دموکرات) ، فرانسه(جبهه ملی) ، بلژیک(فلامز بیلانگ) و مجارستان( جنبش برای مجاری برتر) نیز در حال رشد روز افزون هستند.
همچنین راست های افراط گرا و سازمان‌های با شعار نژاد پرستی در اسلوونی، بلغارستان، فنلاند، آلمان و انگلیس نیز در حال تشیکل احزاب سیاسی قدرتمند هستند و علی رغم ادعای مقامات رسمی در مورد مقابل این تفکرات در حال رشد روزافزونی هستند.
در پایان تاکید کرد که امروز درحالی رسانه‌های غربی به شدت در مورد افراد نژادپرست حساس شده‌اند و آنرا تهدید برای خود می‌دانند و این درحالی است که بارها در برابر خشونت و نسل کشی نژادپرستان صرب در بوسنی، آلمان و روسیه سکوت می‌کردند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد