کارشناس سیاسی میگوید، دولت انگلیس مسئول ناآرامیهای کنونی این کشور است زیرا دولت به نیازهای بخش گستردهای از مردم جامعه بیتوجه بوده است.
گفتگو با مارک ودوورث Marc Wadworth درباره نقض حقوق بشر انگلیس را در زیر می خوانید:
چرا دیوید کامرون نخست وزیر و مقامات دولت انگلیس در مرکز توجهات در رابطه با ناآرامیهای اخیر این کشور قرار دارند؟در حال حاضر بیش از دوازده میلیونر در کابینه دولت انگلیس وجود دارند. وی از کمک هوادارانش در حزب محافظه کار برای برقراری نظم و قانون استفاده میکند. هم اکنون دوازده میلیونر در کابینه در انگلیس دیده میشود. آنها از مکانهایی که در ناآرامیهای اخیر تخریب شده است، دیدن نکردهاند. آنها همچنین احساس همدردی در قبال جوانان انگلیسی ندارند.ما هم اکنون در شرایط انفجاری خطرناکی در انگلیس به سر میبریم و با شرایطی روبرو هستیم که در آن نخست وزیر در حقیقت به مسأله حقوق بشر و مذاکره درباره نقض آن بیتفاوت است؛ پلیس از خودروهای آبپاش و سلاح علیه معترضان استفاده میکند. فراموش نکنیم که گفته میشود از گلولههای پلاستیکی علیه معترضان استفاده شده است؛ و میتوان با این مسأله با قوانین سخت حقوقی مقابله کرد.
بسیاری از مردمی که در خیزشهای اخیر حضور داشتند، کودکان بودند، با آنها همانند دشمن رفتار شده است. سیاستمداران انگلیسی که تنش زیادی در این کشور ایجاد کردهاند، باید به عنوان مسئول این ناآرامیها شناخته شوند.میتوان مشاهده کرد که جورج اسبرن وزیر خزانهداری، بوریس جانسون شهردار لندن و حتی دیوید کامرون در دوران جوانی و تحصیل، خسارتهایی را به رستورانها وارد کردهاند اما چون خانوادههای ثروتمندی داشتند، خسارت آن را پرداخت کردهاند. در پارلمان نیز شاهد آن هستیم که نمایندگان میلیونها پوند دزدیده و از مالیات مردم برای هزینههای شخصی استفاده کردهاند...
آیا به نظر شما مشکلات اخیر در انگلیس نظیر رسوایی شنود تلفن شهروندان و کشتن شدن مارک دوگان 29 ساله توسط پلیس شرایط را وخیمتر کرده است؟در حقیقت بله. دیوید کامرون میگوید، برخی از نمادهای جامعه شکسته شده است. اما معتقدم که دموکراسی در انگلیس شکسته شده است.
شما یک آلمانی تبار را میبینید که از سوی هیچ کس انتخاب نشده و قدرت را در اختیار دارد؛ همچنین نیمی از نمایندگان پارلمانش از سوی هیچ کس انتخاب نشدهاند. این گونه به نظر میآید که شورش در خیابانهای انگلیس لازم است.میدانم که رئیس جمهوری ایران درباره این کاستیها صحبت کرده و پیشنهاد اعزام قریب الوقوع هیاتی برای بررسی نقض حقوق بشر در انگلیس را مطرح کرده است و من نیز معتقدم که این پیشنهاد باید پذیرفته شود.
نگرانی جدی در این جا درباره شمار زیادی از مردم که از نماینده و یا حق اظهار نظر در دولت برخوردار نیستند، وجود دارد. همان طور که مارتین لوتر کینگ گفت: "شورش صدای نشنیده است." ناراحت کننده است که شورشهای اخیر صورت گرفته است. این مسأله کاملا سیاسی است. هم اکنون تلاشهای گستردهای برای بدنام کردن افرادی که در این خیزشها حضور داشتند، صورت گرفته است.
منبع : پرس تی وی