حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

روایت بی.بی.سی از جوان سیاه پوست انگلیسی/او یک تبهکار است!

شبکه بی بی سی در گزارش‌های خود درباره قتل این جوان همیشه یکی از عکس‌های خانوادگی وی را که درست پیش از کشته شدن او گرفته شده است، نمایش می‌دهد: در این عکس مارک مانند تبهکاران دو انگشت خود را به نشانه تمسخر مقابل صورتش بالا نگاه داشته است.

پایگاه تحلیلی "گلوبال ریسرچ "، در گزارشی به قلم "فینیان کانینگهام "، می‌نویسد: شبکه بی بی سی در گزارش‌های خود درباره قتل این جوان همیشه یکی از عکس‌های خانوادگی وی را که درست پیش از کشته شدن او گرفته شده است، نمایش می‌دهد: در این عکس مارک مانند تبهکاران دو انگشت خود را به نشانه تمسخر مقابل صورتش بالا نگاه داشته است.

متن زیر بخشی از این مقاله است :

"مارک داگان " در اتومبیلش نشسته بود که مورد اصابت گلوله یکی از نیروهای پلیس قرار گرفت و کشته شد"مارک داگان " در اتومبیلش نشسته بود که مورد اصابت گلوله یکی از نیروهای پلیس قرار گرفت و کشته شد. پلیس ادعا کرد که این مرد آنها را با تفنگ تهدید کرده است. اما خانواده و دوستان این قربانی 29 ساله ادعای پلیس درباره مسلح بودن مارک یا دخالت وی در اقدامات مجرمانه را قویاً انکار کردند. پلیس تحقیق درباره چگونگی مرگ این جوان را آغاز کرد، اما تحقیقات مشخص کرد که در این حادثه تنها دو گلوله توسط نیروهای پلیس شلیک شده است.

شبکه بی‌بی‌سی همواره عکسی را نشان می‌دهد که در آن مارک شبیه تبهکاران شده استشبکه بی بی سی در گزارش‌های خود درباره قتل این جوان همیشه یکی از عکس‌های خانوادگی وی را که درست پیش از کشته شدن او گرفته شده است، نمایش می‌دهد: در این عکس مارک مانند تبهکاران دو انگشت خود را به نشانه تمسخر مقابل صورتش بالا نگاه داشته است.
جمعیت مختلط ساکنان تاتنهام که از شلیک بی دلیل پلیس و عدم دریافت پاسخ فوری از جانب مقامات خشمگین شده بودند، روز شنبه به یاد این قربانی به شب زنده داری پرداختند.
ساکنان محله تاتنهام که ترکیبی از نژاد سیاه و سفیدند، از شلیک بی دلیل پلیس و عدم دریافت پاسخ فوری از جانب مقامات خشمگین شده بودند؛ آن‌ها روز شنبه به یاد این قربانی به شب‌زنده‌داری پرداختند. با افزایش تنش در منطقه، این گردهمایی صلح آمیز و آرام تبدیل به اغتشاش علیه پلیس شد و اموال عمومی، از جمله ماشین‌های پلیس، مورد حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد...


موج ناآرامی به مناطق دیگر پایتخت کشیده شده استاز آن هنگام، موج ناآرامی به مناطق دیگر پایتخت، از جمله پکهام، بریکستون، هاکنی، لویسهام، و کلاپهام سرایت کرده است. در اینفیلد، واقع در شمال لندن، یکی از کارخانه‌های سونی تبدیل به اسکلتی سوخته شد. دیشب در کرایدون، یکی از مناطق خارجی جنوب لندن- که چندین مایل با تاتنهام فاصله دارد- به علت به آتش کشیده شدن یکی از ساختمان‌های تجاری اصلی، آتش‌سوزی بزرگی رخ داد. حتی در ایلینگ، که منطقه‌ای مرفه و سرسبز در غرب لندن است، بوتیک‌ها و منازل مسکونی لوکس مورد حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد.

سیاه‌پوستان محروم از کنترل خشونت‌آمیزی که آشکارا نژادپرستانه است شکایت دارندجمعیت‌های سیاه‌پوست محروم ساکن محله‌های قدیمی در بریتانیا از کنترل خشونت‌آمیز روزمره‌ای که آشکارا نژادپرستانه است، شکایت دارند. رهبران این جمعیت‌ها در مورد شیوه‌های تهاجمی پلیس در متوقف کردن و جستجوی بدنی جوانان سیاه‌پوست صحبت می‌کنند. آن‌ها می‌گویند روش‌های نظارتی نژادپرستانه امروز به بدی شیوه‌های مورد کاربرد در دهه هشتاد در زمانی است که کشته شدن یک زن سیاه‌پوست به نام "سینتیا جرت " در حمله پلیس به منزلش در "برادواتر فارم " لندن در سال 1985 موجب آغاز ناآرامی‌هایی شد.

نمی‌توان گفت که ناآرامی‌های خیابانی انگیزه نژادی دارددر این آخرین موج خشونت- که بسیار فراگیرتر از ناآرامی‌های دهه هشتاد است- نمی‌توان گفت که ناآرامی‌های خیابانی که پس از اغتشاش‌های اولیه در تاتنهام رخ داده، انگیزه نژادی دارد. با توجه به افزایش شمار مناطق و جوانانی که در ایجاد آتش سوزی، آشوبگری و غارت شرکت می‌کنند به نظر نمی‌رسد انگیزه آنها صرفا یکپارچگی در حمایت از قربانی سیاه‌پوست جوانی باشد که هفته گذشته توسط نیروهای پلیس به قتل رسید؛ گرچه این مساله عامل انگیزش عده‌ای نیز بوده است. عامل بسیاری از ناآرامی‌های خیابانی در لندن و مناطق دیگر گروه‌هایی از جوانان سیاه‌پوست و سفیدپوست هستند که با هم یا جداگانه فعالیت می‌کنند.

انگیزه تمام این اغتشاش‌ها فقر، بیکاری، و محرومیت اجتماعی استاما در انگیزش تمام این اغتشاش‌ها عامل مشترکی وجود دارد که سیاستمداران و رسانه‌ها آگاهانه آن را نادیده می‌گیرند: فقر فراگیر، بیکاری، و محرومیت اجتماعی که در حال حاضر مشکل بسیاری از گروه‌های جمعیتی بریتانیا است. طی چند دهه گذشته فساد اجتماعی در بریتانیا جامعه را برآشفته است، اما دولت‌های برخاسته از حزب محافظه‌کار و کارگر، هردو این مشکل را نادیده گرفته‌اند. درست مانند دیگر کشورهای اروپایی و آمریکا، ساختار اجتماعی بریتانیا به واسطه سیاست‌های اقتصادی که دانسته فاصله میان غنی و فقیر را افزایش داده‌اند، پاره پاره شده است.

بار سیاست‌های اقتصادی نئولیبرال بیش از همه بر دوش ساکنان محله‌های قدیمی و فقیرنشین استفروپاشی بنیان‌های تولید صنعتی، گسترش بی‌رویه مشاغل کم‌درآمد و بی‌اهمیت، بیکاری، و قطع خدمات و تسهیلات اجتماعی با کاهش نظام‌مند مالیات دریافتی از نخبگان ثروتمند همراه بوده است. افزایش مبلغ بدهی‌های ملی بریتانیا، درست مانند اروپا و آمریکا، تا حدود زیادی ناشی از چندین دهه پیگیری در اجرای سیاست‌های نئولیبرال رفاه برای ثروتمندان و ریاضت اقتصادی برای فقرا بوده است- بار این سیاست‌ها بیش از همه بر دوش ساکنان محله‌های قدیمی و فقیرنشین شهرها سنگینی می‌کند.

دولت ائتلافی محافظه کار-لیبرال "دیوید کامرون " بار بدهی را بر دوش فقرا سنگین‌تر کرددولت ائتلافی محافظه کار-لیبرال "دیوید کامرون " که از سال گذشته شروع به فعالیت کرده است با کاهش شدید هزینه‌های ریاضت اقتصادی بار بدهی را بر دوش فقرا سنگین‌تر کرد. جالب اینجاست که درست چند روز پیش از آغاز آتش‌سوزی‌ها و ناآرامی‌های اخیر، سخنگویان دولت بریتانیا به دلیل "اتخاذ تصمیم درست " در پشت سر گذاشتن اقدامات فلج کننده طرح ریاضت اقتصادی که تا این لحظه بریتانیا را از گرفتاری‌های مالی مشهودی که کشورهای اروپایی دیگر درگیر آن هستند نجات داده است، به خود می‌بالیدند.

حمله جوانان بریتانیایی به نمادهای قدرت و ریاضت اقتصادی نشانه گرفتاری‌های مالی فراگیر بریتانیاستاما حمله هزاران جوان بریتانیایی به نمادهای قدرت و ریاضت اقتصادی، ورود به مغازه‌ها به قصد دزدی و غارت لباس و دیگر کالاهای مصرفی که به هیچ طریقی از عهده خریدشان برنمی‌آیند، و طغیان اجتماعی، نشانه گرفتاری‌های مالی فراگیر برای پادشاهی غیرمتحد بریتانیای کبیر است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد