حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

حقوق بشر آنلاین

خبری تحلیلی

ماجرای ترور سفیر عربستان، داستانی تخیلی- جاسوسی است

ماهنامه معتبر «آتلانتیک» درآغاز تحلیل خود درباره اتهام واهی دادستان کل آمریکا علیه ایران، می‌نویسد«این ماجرا بیشتر به داستان تخیلی جاسوسی شباهت دارد.»

سایت رادیو فردا در تاریخ 12 اکتبر(20مهر) در رابطه با اتهام واهی دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران یادداشتی را به نقل از مجله «آتلانتیک» منتشر کرد که نویسنده این یادداشت با ذکر دلائل مختلف، ساختگی بودن این سناریوی کودکانه دولت امریکا را اثبات می کند.
وب‌سایت ماهنامه معتبر «آتلانتیک» در آغاز تحلیل خود درباره اتهام دادستان کل آمریکا که اعلام کرد "طرح عوامل حکومت ایران برای به قتل رساندن سفیر عربستان از طریق بمب‌گذاری خنثی شده است" می‌نویسد: «این ماجرا بیشتر به داستان تخیلی- جاسوسی شباهت دارد.»
تحلیل‌گر مجله «آتلانتیک» با اشاره به این مطلب که این ترور برای ایران هیچ سودی نداشته، می‌افزاید: «تصور این که ایران طرحی شبیه به آن چه که دادستان کل آمریکا ادعا کرده داشته است بسیار دشوار است، اگر سفیر عربستان در واشنگتن واقعا به قتل می‌رسید چه پیامد و نتایجی برای ایران می‌داشت؟ مناسبات عربستان و آمریکا که از مدت‌ها پیش بد بوده، از زمان آغاز بهار عربی بد‌تر شده و خاندان حاکم بر عربستان در واکنش به این تحولات درست در مخالفت با نیروهایی ایستاده است که آمریکا از آن‌ها حمایت می‌کند.»...

نویسنده این یادداشت ادامه داد: «یک عضو ارشد خاندان آل سعود حتی تهدید کرده است که اگر باراک اوباما با اقدام فلسطینیان برای تشکیل کشور مستقل مخالفت کند مناسبات نزدیک با آمریکا را قطع خواهد کرد. اگر آمریکا و عربستان مناسبات نزدیک 70 ساله و آغشته به نفت خود را قطع کنند مسلما برای ایران خبر خوبی خواهد بود چون عربستان سعودی به اسلحه و تجهیزات نظامی آمریکا متکی است و در مقابل در زمینه اطلاعات امنیتی و اوضاع منطقه، آمریکا به عربستان کمک کرده و از رفتار حکومت عربستان در داخل آن کشور و کشورهای همسایه، از جمله بحرین، چشم می‌پوشد.»
این تحلیل‌گر سیاسی اضافه کرد:« در صورت شکسته شدن اتحاد قدیمی آمریکا و عربستان مسلما ایران برای گسترش نفوذ خود و به خصوص در کشورهای دارای جمعیت شیعه مثل عراق و بحرین یا لبنان دست بازتری خواهد داشت. حتی ایران ممکن است برخی از کشورهای عربی را که حول محور اتحاد ریاض و واشنگتن حلقه زده‌اند به سوی خود جلب کند. بهترین قسمت در یک چنین سناریویی این است که ایران حتی لازم نیست برای وقوع این حالت کاری بکند. اگر قرار باشد مناسبات استراتژیک عربستان و آمریکا به هم بخورد ایران نیازی ندارد که حتی یک گام کوچک در این مسیر بردارد ، بنابراین ابلهانه‌ترین کاری که ایران می‌تواند بکند این است که مانع شکسته شدن این اتحاد شده و عربستان و آمریکا را یک بار دیگر به یکدیگر نزدیک کند. برای مثال، با اقدام به ترور سفیر عربستان در خاک ایالات متحده آمریکا موجب انجام این کار شود.»
مجله «آتلانتیک» خاطر نشان کرد: «رهبران ایران افراد ابلهی نیستند، آن چه پشت آن نهفته اند سیاستی حساب‌شده و عمل‌گرایانه برای پیشبرد منافع منطقه‌ای آن کشور است، بنابراین متحد کردن واشنگتن و ریاض با یک عملیات تروریستی آن‌ هم در شرایطی که روابط آن‌ها به شدت تیره شده است باعث افزایش حمایت افکار عمومی و سیاستمداران آمریکا از عربستان خواهد شد و یک چنین اقدامی هیچ نفعی برای ایران نخواهد داشت و بنابراین اقدامی ابلهانه خواهد بود. طراحی یک چنین توطئه‌ای آن قدر دور از ذهن است که به جای طرح اتهام علیه ایران سوالات فراوانی را به میان می‌آورد.»
تحلیل‌گر مجله آمریکایی «آتلانتیک» سپس در اثبات مضحک بودن سناریوی ساختگی دولت آمریکا علیه ایران، به طرح این سوالات پرداخته و از جمله می‌پرسد: «اگر ایران تا این حد به خود دردسر بدهد که یک بمب‌گذاری را برای اجرا در خاک آمریکا طراحی کند چرا یک مقام نه چندان مهم را هدف قرار دهد؟ اگر ایران قرار است در خاک آمریکا حمله‌ای را سازمان‌دهی کند، چرا این کار را در سال‌های پس از حملات یازده سپتامبر و به عنوان مثال در اوج جنگ عراق انجام نداد؟ چرا چنین حمله‌ای را درست چندی پس از آزادی دو کوهنورد آمریکایی انجام دهد که در نوع خود نوعی مصالحه‌طلبی در برخورد با آمریکا بود؟ چرا آن طور که دادستان کل آمریکا ادعا می‌کند ایران برای انجام این طرح لازم است با باندهای قاچاق مواد مخدر مکزیک همکاری کند؟ یا آن طور که برخی یادآوری کرده‌اند آیا ارسال پول به آمریکا یا صحبت در مورد این توطئه در مکالمات تلفنی واقعا می‌تواند روش مرسوم دستگاه اطلاعاتی کشوری مثل ایران باشد؟»

منبع:جام نیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد